Her yerde ve zaman rahatlıkla bulabileceğimiz dut, demir açısından oldukça zengindir.Bu özelliği ile vücuda kuvvet verir ve kansızlığa çok iyi gelir.
Kalsiyum; A, B1 ve B2 vitaminleri de içerir.Ödem çözücü,idrar söktürücü ve aç karnına yendiğinde bağırsak kurtlarını düşürücü etkileri vardır.Üstelik sadece meyvesi değil,yaprakları da aynı özeliğe sahiptir.Yapraklarının başka bir özelliği de kanamayı durdurucu özelliğe sahip olmasıdır.
Dut yaprağından hazırlayacağınız çay ağız,bademcik ve boğaz iltihabına;diş eti hastalıklarına ve öksürüğe karşı kullanılır.Aynı şekilde yaprak çayı idrar söktürür ve ödem çözer.
Ateş düşürür.
devamını oku»
0 yorum:
Yorum Gönder